16 mei 2019

Gemeenten kunnen grote aantallen mensen met schulden niet aan

Volgens Divosa, de vereniging van gemeentelijke directeuren die over schuldhulpverlening gaan, doen veel meer mensen een beroep op schuldhulpverlening dan de gemeenten aankunnen. Jos Stuart, woordvoerder van Divosa, stelt: "Het is dweilen met de kraan open".

Naar een schatting van budgetvoorlichter Nibud zitten 710.000 huishoudens in de financiële problemen. Daarbovenop lopen 775.000 mensen verhoogd risico op ernstige financiële problemen. Dit zijn mensen die geen geld hebben gereserveerd voor onvoorziene uitgaven zoals bijvoorbeeld een wasmachine die kapot gaat.

De problemen ontstaan onder andere doordat het in Nederland vrij eenvoudig is om schulden te maken. Denk hierbij aan het ingewikkelde toeslagenstelsel van de Belastingdienst. Daarnaast nemen schulden in hoog tempo verder toe door hoge boetes en incassokosten. Kleine betalingsachterstanden lopen hierdoor snel op naar torenhoge schulden.

Money Managers kan u helpen bij het tijdig stabiliseren van uw financiële situatie zodat er geen nieuwe betalingsachterstanden meer ontstaan. Wij begeleiden onze klanten met problematische schulden naar schuldhulpverlening. Wij brengen al uw inkomsten, uitgaven en schulden in kaart. Met onze hulp kan een aanvraag voor een minnelijke schuldenregeling compleet bij de gemeente worden aangeleverd. Op deze manier kan de gemeente u sneller en adequater van dienst zijn.